Zorgpremie duurder?

Recentelijk is er binnen verschillende media veel aandacht geweest wat betreft de zorgpremie van 2015, verschillende bronnen dichtbij het haagse binnenhof vermelden dat de zorgpremie met 114 euro gaat stijgen per 2015. De zorgverzekeraars zelf hebben nog niet gereageerd op deze berichten daar zij hun premie uiterlijk 16 november bekend dienen te maken. Minister schippers lijkt ook haar mond te houden omtrent deze uitgelekte bronnen. 

De exacte prijs van de nominale premie voor het basispakket van 2015 zal op "prinsjesdag" bekend gemaakt gaan worden door de nederlandse overheid. Hierbij worden alle in en uitkomsten getoond en de begroting over het komende jaar. Hierbij wordt ook altijd de zorgtoeslag en de hoogte van het eigen risico gepresenteerd. 

Eigen risico 2015

Ook het eigen risico moet eraan geloven en in maart vertelde een kostenraming van het Centraal Plan Bureau dat dit uit zou komen op 410 euro per persoon, echter is dit gebleken dat dit nu naar 375 euro per persoon zal gaan. Een lichte stijging van 15 euro maar toch weer een stijging. 

De zorgtoeslag 2015 

Hier zal op worden gekort, de exacte hoogte hiervan is nog niet helemaal bekend dus we blijven het tot de daadwerkelijke uitkomst spannend houden! 

De website www.jongerenzorgverzekering.nl vergelijkt speciaal voor jongeren en studenten de zorgpremie. De premie voor 2015 wordt in november bekend en zal dan op hun website worden getoond.

 

We houden u op de hoogte zodra wij meer weten!

Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Een goedkope zorgverzekering. Duurkoop of niet?

Een goedkope zorgverzekering. Duurkoop of niet? Het afsluiten van een zorgverzekering, daar is iedereen geheel vrij in. De invulling van…

Lees verder

Zorgpremie duurder?

Recentelijk is er binnen verschillende media veel aandacht geweest wat betreft de zorgpremie van 2015, verschillende bronnen dichtbij het haagse…

Lees verder

De zorg gaat veranderen in 2015

Binnenkort is het weer de tijd dat het basispakket 2015 bekend gemaakt gaat worden, wat gaat dit voor u als…

Lees verder

Advertentie

Nieuwsbrief

Nieuwe zorgaanbieder?

Meld u dan nu aan